Oświadczenie TMH Polonia Bytom ws. zakazu transferowego

2013-06-12 13:15:21

Zarząd TMH Polonia Bytom informuje iż nie ma żadnych zaległości w stosunku do PZHL i zawodników. Wpisanie nas na listę zakazu transferowego związane jest ze sprawą przejmowania grup młodzieżowych UKS MOSM Bytom, który to klub ma do zapłacenia kwotę 900 złotych.

Suma ta zostanie uregulowana jeszcze przed podpisaniem umowy o przejęciu drużyn MOSM Bytom co nastąpi w najbliższych dniach. Nałożenie zakazu transferowego za zobowiązania innego klubu uważamy za skandaliczne.

Widzę, że bardzo dobry ruch klubu, który przejmuje drużyny młodzieżowe od MOSM... Klubowi musi zależeć na hokejowym narybku. A więc tylko młodzi tyszanie pozostali w ramach Miejskiego Ośrodka Sportów Młodzieżowych...
I bardzo dobrze że zostali MOSM u nas to już przerabiali i piłkarze i hokeiści i nie było sianka na autokar na przejazd na mecz !!!!