Oświadczenie Miloslava Jáchyma i Aleša Ježka

2019-02-01 20:48:26

Dwaj byli zawodnicy Unii Oświęcim Miloslav Jáchym i Aleš Ježek, którzy w zeszłym tygodniu związali się z Comarch Cracovią zamieścili w mediach społecznościowych oświadczenie wyjaśniające kulisy ich odejścia z Oświęcimia.

Oświadczenie zawodników w oryginale:

W dniu 10.01.2019 złożyliśmy wypowiedzenie klubowi KS Unia Oświęcim. Przy negocjacjach z kierownictwem klubu, pozwolono nam odejść z klubu i szukać nowego klubu. Klub oczekiwał od nas, żebyśmy zagrali jeszcze 2 mecze dopóki nie znajdą za nas zamiany. Zgodziliśmy się z tym, więc umowa o zakończeniu współpracy była ważna do 16.01.2019. W dniu 14.01.2019 na spotkaniu z jednym z członków kierownictwa klubu, oświadczyliśmy mu, że mamy 3 oferty. Jedna była z Polski (nie było nam powiedziane, że nie możemy otrzymać oferty z polskiej ligi). My, jako zawodnicy mamy nasze zobowiązania wobec klubu wypełnione a klub wobec nas nie. W dniu 15.01.2019 po meczu z GKS Tychy, wszystko, co od nas żądał Pan kierownik drużyny M.Zając zwróciliśmy a w zamian otrzymaliśmy nasze licencje zawodnicze. Po czym podpisaliśmy umowę o zakończeniu naszego kontraktu z KS Unia Oświęcim, gdzie obie strony wzajemnie się zrzekły zobowiązań wobec siebie z dniem 16.01.2019

15.01.2019 domówiliśmy się z klubem w sprawie rekompensat finansowych - w sprawie łyżew i wypłat za miesiąc styczeń 2019. W ten sposób, że za łyżwy, które otrzymaliśmy z Unii, będzie nam odliczona połowa ich wartości. Będzie nam za to wystawiona faktura do odliczenia ze styczniowej wypłaty. Do dnia 22.01.2019 faktury z klubu nie otrzymaliśmy.  Aleš Ježek od przyjścia do Unii grał półtora miesiąca, w tak złych łyżwach, że musiał zrezygnować z treningu. Dopiero potem otrzymał nowe. Jeśli chodzi o kije, to zawodnicy przyszli do klubu z kilkoma swoimi kijami, które się zniszczyły podczas gry w Unii. Przy ukończeniu kontraktu zawodnicy się umówili, że każdy ma prawo na 2 kije hokejowe, jako rekompensatę.

Miloslav Jáchym od października nie otrzymał kijów, którymi gra. W meczu z Katowicami, przy stanie 2:1 i na 10 min. przed końcem meczu musieliśmy sobie wzajemnie pożyczać kij, a w dogrywce Jachym musiał opuścić taflę, kiedy miał pożyczony kij od innego zawodnika. W ostatnim tygodniu 2018 roku były problemy z napojami podczas treningów.

Zaraz się zacznie... idę po popcorn:)
Tutaj nawet nie ma co komentować...
"Od początku naszego pobytu w Unii nie czuliśmy się jak w zawodowym klubie, ale jak w amatorskiej organizacji. Przez cały czas czuliśmy, że w klubie nie ma dobrych relacji z kierownictwem klubu. Właśnie z tego powodu odeszliśmy z klubu, dlatego, że w Unii ważniejsza jest polityka niż sam hokej..."-to bardzo ciekawy wątek...
Koniec sezonu dla Unii musi być z hukiem. Jak nie żałosny poziom gry to oświadczenia. Czemu kibicowanie Unii jest tak męczące...
Z tą amatorską organizacją to się wiele nie pomylili...
No cóż ale są nadal zwolennicy by cały czas dotować pieniędzmi z podatków bo będzie postęp i rozwój tej dyscypliny... .
Trza było zakończyć ten sezon z przytupem i to zarządowi sié udało.........Dziękujemy za profesjonalizm
Czyli Kowale grają nadal pierwsze skrzypce.......Nima jak rodzinny interes,traktują ten klub jak ich prywatny folwark!!!
Mocne.
ee tam, zrobia swoje czy nie, Rohacek ich kopnie zaraz i nie bedzie znal jak wszystkich :)
Jachym,Jeżek ;po tym oświadczeniu rzeknę do Was tak jak zwrócili się niemieccy biskupi do "naszych" -przebaczamy , prosimy o przebaczenie...
Coś mi to przypomina: "Warunki na zgrupowaniu miałyśmy dobre, wszystko to zasługa naszego prezesa. I nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał. Szczególnie, że prawie nie padało ... "
A prezes dba o nas jak ojciec najlepszy....
Jeżeli to wszystko jest prawdą nie ma co się dziwić zawodnikom że nie robią wyników, za niedługo skończymy jak Opole i Bytom
Nie wiem czy można wierzyć takimi zawodnikom jak oni. Jahym chciał grać w profesjonalnym klubie choć na lodzie wyglądał jak słaby amator a Ježyk ulubieniec publiczności odszedł z powodu hejty...
Hejtu
Ile w tym prawdy nie wiem pewnie trochę jest. Pewne jest też to że poszli za kasa a reszta to tylko preteksty. Wiem jedno. DO ROBOTY PANIE KRAM!
Oni są jak bracia. W sumie było ich trzech , ale jednego kot zeżarł a tych zostawił,bo się nimi brzydził.
Nie twierdze że może jakieś ziarno prawdy w tym jest . Ale Jak dla mnie goście ewidentnie poszli na kasę dostali raz tyle w Krakowie teraz pier...lą że hokejek nie było. Sorry Panie Jachym ale z tym co pan pokazywał na lodzie to ja dałbym wam po butelce mineralnej i Polsporta. Zachowaliście się jak parówy z tym odejściem i tyle. Ale Rohaczek szybciutko was wydyma szczególnie jak odpadniecie z JKH czego serdecznie wam życzę.
Jachym nie wie co to polsport.
Dziwią mnie te głosy przeciwko Jeżkowi :D Jachyma faktycznie zbytnio nie było widać na lodzie, ale Jeżek robił robotę. Ale w sumie jakie to typowe dla kibiców Unii. Pamiętam 2 sezony temu jak przyjeżdzały Tychy do Oświęcimia. Każdy **je w Sejbe wbijał, leciały krzyki w jego kierunku ze wszystkimi możliwymi epitetami. A jak przyszedł do Unii i wygrał całą serię meczów, to Jerzy, nasz ukochany trener :D

Część kibiców mamy tak samo słabych jak i zarząd klubu. Szkoda, bo z roku na rok co raz mniej przyjemności z wizyt na hali lodowej.
Dwóch drewnianych knedli,przepłcanych zresztą mówiących o profesjonaliźmie. Wyborne.
No normalnie kolaboranci w PZHL hehe. Kibice Unii nie zasługują na takie jaja w klubie. Pozdro emerycie.
koniec sezonu 18/19 koniec kariery w PHL nikt takich zdrajców nie będzie chciał .rudi was kopnie może jeszcze przed końcem sezonu . źle wam nie życzę ale kara powinna być.