Odpowiedź Prezesa Hałasika na oświadczenie klubów

2013-08-13 23:40:08

Polski Związek Hokeja na Lodzie, w związku z wydanym w dniu 12 sierpnia br. oświadczeniem (zobacz jego treść poniżej) niektórych klubów posiadających uprawnienie do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej w hokeju na lodzie, informuje i wyjaśnia, że:

(KLIKNIJ i zobacz treść oświadczenia klubów)

1)    PZHL potwierdza wolę prac nad kształtem regulaminów PHL i uzgodnieniem treści umowy dotyczącej udziału w lidze zawodowej. Jednak do dnia 12 sierpnia br., czyli do dnia wydania przedmiotowego oświadczenia, jedynie klub z Nowego Targu wskazał swoich przedstawicieli do zespołu roboczego, którego zadaniem będzie praca nad treścią rzeczonych dokumentów;

2)    PZHL nie komentuje faktu „nie wyrażania woli przystąpienia do rozgrywek” niektórych klubów wobec jednoczesnego wystąpienia  tych klubów o  wydanie licencji na udział w rozgrywkach organizowanych przez PHL i podjęcia decyzji o przyznaniu tych licencji przez uprawnione organy PHL i PZHL w dniu 12 sierpnia br. (z wyjątkiem klubu MKS Cracovia SSA, który to klub nie spełnił wymogów licencyjnych);

3)    PZHL nie widzi jakichkolwiek podstaw do podejmowania ponownie decyzji w sprawach ostatecznie rozstrzygniętych przez Zarząd PZHL, w szczególności co do wskazania podmiotu uprawnionego do organizacji rozgrywek (PHL) oraz zasad udziału w tych rozgrywkach, w tym terminów wnoszenia opłat przewidzianych regulaminami PHL;

4)    PZHL nie widzi podstaw do zmiany zasad uczestnictwa w rozgrywkach organizowanych przez PHL dla klubów, które nie uzyskały awansu sportowego do najwyższej klasy rozgrywkowej;

5)    PZHL informuje, że kwestie podnoszone w rzeczonym oświadczeniu nie będą przedmiotem obrad Zarządu PZHL na najbliższym posiedzeniu w dniu 23 sierpnia 2013 r.

Piotr Hałasik – Prezes Zarządu PZHL

Koniec mistrzostw! Do widzenia!
PZHL nie widzi podstaw i wszystko jasne
gadaj z dupą to cię osra
Panie Hałasik...
kto opłaca trenerów DT Krynica - Związek czy Tajemniczy Sponsor ??
niczego nie widze
A ja widzę - ciemność.
Można dziada opluć a on i tak powie że to deszcz pada.
Coś czuje że pogrzeb blisko.
A miało być tak pięknie; wywiady,telewizja,autografy,a tu na nas z prądem!Na bohaterów!...
Przepychanek ciąg dalszy. Kołtuny klubowe i warchoły związkowe, kłóćcie się dalej, a niebawem nasz hokej, trafi do muzeów.
A miało być tak pięknie...;)
Czy sponsor sie vycofal? Kasa ma wplynac jutro na konto. Prezesi swoje a Halasik swoje, wielka klutnia nadal trwa,
Jak może wycofać się ktoś, kogo nie ma, ani też nigdy nie było?
Stawiam, że tajemniczym sponsorem jest bank, który udziela im kredytu na trenerów (ew. Provident) :D
punkt 4, PZHL nie widzi podstaw do zmiany zasad uczestnictwa w rozgrywkach PHL KLUBOW KTORE NIE UZYSKALY AWANSU SPORTOWEGO DO NAJWYZSZEJ KLASY ROZGRYWKOWEJ,czyli tak Podhale powinno grac jako 2 klub 1 ligi za Zaglebie które nie wystartuje w extraklasie przez brak kasy , ale jakim cudem ma grac Krynicki Halasik TEAM?
"zmiany zasad" - czyli mogą grać na zasadzie "dzikusa". Przecież to oczywiste.
Albo wywalczysz awans sportowo, nazwijmy to "za free", albo przy zielonym stoliku za 200k.
w/g zasad z poprzednich lat to powinny być baraże na miejsce po Sosnowcu
:) wiem 200tys potrzebne na nowy twór
tajemniczy sponsor to ewentualne drużyny z poza ekstraklasy chcące w niej grać a tu zonk zgłosiło się tylko Podhale :)
A swoja droga teraz wielki Cygan będzie miał jak się wytlumaczyc ze nie ma sponsora , zwali wszystko na kluby ze dzialaly na szkode zwiazku
No cóż, pokładałem nadzieje w osobie p.Hałasika na zmianę na +. Przeliczyłem się, miało być lepiej a wyszło jak zwykle. "bon voyage" p.Hałasik. Co następnego uda się panu spieprzyć???
wychodzi na to, ze zarzad PZHL i reszta spolkujacych z nimi to banda kretynow. W sumie to nic nowego. Kogo obchodzi co te przedszkolaki negocjuja - mimo tego, ze maja pare zlotych wiecej niz szara gawiedz? Facet niby z doktoratem, a ruchy wykonuje jak czterolatek z piaskownicy. Jaja opadaja. Zobacz pan, jak wyglada prezes hokeja w Danii, Norwegii, Korei, Szwajcarii, Japonii, itp... nie wspominajac o Rosji, Kanadzie, Szwecji, Finlandii, itp i zo bacz pan, jakomi sie problemami zajmuja... W ostatniej dekadzie nie ma wiekszej katastrofy w polskim hokeju niz "Polska Hokej Liga". Zdajcie sprzet, podpiszcie obiegowke i badzcie mezcyznami.
dlaczego nie ma podpisu przedstawicieli STS Sanok? Mam nadzieję, że nie zmieniliśmy zdania i nie będziemy przystępować do tego cyrku hałasika...
Przedstawiciel Sanoka, albo zapomniał okularów, albo było to, działanie przemyślane. Podpisał się obok Oświęcimia.