Hokej.net Logo
SIE
31

Kontrowersje. Gol Ráca nieprawidłowy?

Kontrowersje. Gol Ráca nieprawidłowy?

JKH GKS Jastrzębie po raz trzeci z rzędu sięgnął po Puchar Polski. Podopieczni Róberta Kalábera pokonali Re-Plast Unię Oświęcim 3:2, ale drugiego gola zdobyli po ewidentnym błędzie arbitrów.


Była 24. minuta gry. Arbitrzy liniowi nie zauważyli, że jastrzębianie przez kilka sekund grali w szóstkę w polu. Ba, chwilę później zdobyli gola na 2:1. Roman Rác wykorzystał bierność rywali i popisał się precyzyjnym uderzeniem pod poprzeczkę zaskoczył Clarke'a Saundersa.



Z perspektywy stanowisk dziennikarzy prasowych i internetowych, które były umieszczone po przeciwnej stronie co główne kamery TVP Sport, to zdarzenie było niewidoczne.

Telewizyjny obraz rozwiał wszelkie wątpliwości. Sędziowie w stosunkowo prostej do ocenienia sytuacji popełnili błąd. Powinni przerwać grę i nałożyć na ekipę znad czeskiej granicy dwuminutowe wykluczenie. Wówczas gol autorstwaRáca nie zostałby zaliczony.




Uprzedzając domysły, informujemy, że mecz finałowy nie zostanie powtórzony. Mamy jednak nadzieję, że podobne błędy nie będą przydarzały się arbitrom w zbliżającej się wielkimi krokami fazie play-off.

Czytaj także:

Liczba komentarzy: 0

Komentarze

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze. Zaloguj się do swojego konta!
© Copyright 2003 - 2025 Hokej.Net | Realizacja portalu Strony internetowe